Heb jij een passie voor gezond leven en veel bewegen, dan is een personal trainer opleiding voor jou misschien een goede carrière zet. Je kunt ook personal trainer worden zonder opleiding, maar dat is geen goed idee. Je werkt met mensen die advies willen van een expert en jij hebt direct invloed op hun gezondheid. Daarbij zal je meer klanten krijgen als je kunt laten zien dat je de kennis hebt om je werk te doen. Wil jij personal trainer worden, dan is het eerste wat je doet dus je diploma’s halen. Daarna ga je solliciteren of registreer je jezelf bij de Kamer van Koophandel en kun je beginnen mensen te helpen.

 

Welke personal trainer opleiding is er?

Er zijn verschillende personal trainer opleidingen en zijn zowel online als bij een sportschool te volgen. Het is altijd verstandig om minimaal opleiding Fitness Trainer A te halen. Tijdens deze Personal Trainer Opleiding leer je over sport, voeding en het coachen van mensen. Nadat je deze gehaald hebt is het niet onverstandig om direct ook Fitness Trainer B te doen. Deze cursus geeft nog meer verdieping in het onderwerp en dat betekent dat je je cliënten dus ook nog beter kunt helpen. Het voordeel van deze cursus is dat je één op één mag gaan trainen en coachen. 

 

Rustig aan beginnen

Nu je je personal trainer opleiding behaald hebt en de opleiding tot Fitness Trainer A en B hebt afgerond, is het tijd om ervaring op te doen. Dat doe je bijvoorbeeld door te gaan werken bij een sportschool. Daar heb je vastigheid en krijg je automatisch cliënten om mee te werken. Je kunt uiteraard ook direct een eigen bedrijf opzetten, maar dan is het vaak lastiger om cliënten te vinden. Daarnaast moet je je eigen administratie doen, je eigen materialen financieren, reclame maken voor jezelf en zelf klanten werven. Soms is het beter om eerst ervaring op te doen en daarna de stap te nemen om voor jezelf te beginnen.

 

Een specialisatie

Veel personal trainers gaan zich na een tijdje specialiseren. Dat gebeurt vaak automatisch, omdat ze merken dat ze ergens specifiek in geïnteresseerd zijn. Nadat je je personal trainer opleiding behaald hebt, zijn er een aantal manieren waarop je verder kunt leren. Zo zijn er bijvoorbeeld de opleidingen PT Voeding en Lifestyle of PT Medical op HBO niveau. Er zijn een groot aantal cursussen beschikbaar waarmee je je kennis kunt uitbreiden. Denk dan bijvoorbeeld aan het trainen van mensen met blessures, met een handicap of aan het geven van voedingsadvies en mindfulness coaching. Er zijn allerlei manieren waarop je je doelgroep specifieker kunt maken en meer gespecialiseerde diensten kunt aanbieden.

 

Een afwisselende carrière

Het begint allemaal met je besluit je in te schrijven voor een personal trainer opleiding en dat kan leiden tot een hele dankbare en afwisselende carrière. Je haalt voldoening uit je baan door mensen te helpen hun doelen te bereiken. En dat is natuurlijk een heel mooi vooruitzicht. Kijk voor alle informatie over de opleiding op https://overloadworldwide.nl/