Wil je groeien met jouw bedrijf? Dan is investeren soms noodzakelijk. Op deze manier maak je jouw onderneming namelijk klaar voor de toekomst. Er zijn verschillende manieren waarop je kunt investeren in de toekomst van jouw bedrijf. Indien er veel geld in kas is, kun je dit (gedeeltelijk) gebruiken.

Het komt echter geregeld voor dat er niet voldoende geld voorhanden is om de kosten die gepaard gaan met een investering zelf te betalen. Dit betekent echter niet dat je de investering maar op de lange baan moet schuiven. Nee, want zakelijk financieren behoort namelijk ook tot de mogelijkheden. Op dit gebied heb je verschillende opties. We zetten er hieronder twee voor jou op een rijtje.

Zakelijk krediet
Wanneer je geld nodig hebt om te investeren in de toekomst van jouw bedrijf, kun je allereerst kiezen voor zakelijk krediet. Bij deze vorm van zakelijk financieren wordt er een geldbedrag voor jou klaargezet, waaruit je vrij op kunt nemen voor je bedrijf. Dit gaat gepaard met rente. Je betaalt echter alleen rente over het geld dat je opneemt. Maandelijks los je een deel van het zakelijke krediet af, dat je vervolgens altijd weer op kunt nemen. Sta je rood op jouw zakelijke rekening? Denk dan niet dat zakelijk krediet niet mogelijk is. Nee, want zelfs dan behoort deze vorm van zakelijk financieren tot de mogelijkheden.

Zakelijke lening
Naast zakelijk krediet kun je als ondernemer ook kiezen voor een zakelijke lening. Dit wordt vaak verward met zakelijk krediet, maar het is toch echt iets anders. Om jou duidelijkheid te verschaffen, beantwoorden we hier eerst de vraag: wat is een zakelijke lening? Bij deze vorm van zakelijk financieren ontvang je het bedrag dat je wilt lenen in één keer op jouw rekening. Er wordt altijd een vaste looptijd afgesproken. De maximale looptijd bij een zakelijke lening is vijf jaar. Je lost de lening in meerdere maandelijkse termijnen af tegen een vaste rente.

Wanneer kies je voor welke vorm van zakelijk financieren?
Heb je geld nodig om te investeren in de toekomst van jouw bedrijf? Dan kun je kiezen uit zakelijk krediet en een zakelijke lening. Veel ondernemers vinden het lastig om een keuze te maken voor één van de twee financieringsvormen. Gaat het om een investering in werkkapitaal, voorraden, marketing of personeel? Dan heb je vaak voldoende aan zakelijk krediet. Wanneer je wilt investeren in machines of voertuigen, een bedrijfspand aan wilt kopen of wilt uitbreiden, kun je beter voor een zakelijke lening gaan. Je ontvangt het geleende geld in dat geval in één keer op jouw rekening. Hierdoor kun je zo’n grote investering makkelijk financieren.