Op zoek naar een leuke activiteit om samen met je peuter te doen? Dan ben je bij deze blog op het juiste adres! Wij hebben 10 leuke activiteiten voor kinderen onder de 5.

Wat is het leuke aan een kind van 5 jaar?

 

De kleine dingen zijn vaak het leukst aan een kind van 5 jaar. Het vinden van een dikke kever in de tuin, het maken van een toren van blokken of het spetteren in een plas water. Ook zijn ze vaak erg nieuwsgierig en willen alles weten over de wereld om hen heen. Op die leeftijd zijn ze ook nog volop aan het ontdekken wat hun lichaam kan doen. Ze rennen, springen en klimmen graag. Kortom, er is genoeg te doen voor kinderen onder de 5!

 

Waarom is het belangrijk dat we samen met onze kinderen spelen?

 

Het is belangrijk dat we samen met onze kinderen spelen omdat het een goede manier is om ze te leren hoe ze moeten opgroeien. Het helpt ze ook sociale vaardigheden te ontwikkelen en hun verbeelding aan te wakkeren. Bovendien is het een geweldige manier om quality time met je kinderen door te brengen.

 

Een andere reden waarom het belangrijk is dat we samen met onze kinderen spelen, is omdat het hen helpt om fysiek en emotioneel gezond te blijven. Het geeft ze de kans om hun energie kwijt te raken en ze leren hoe ze moeten ontspannen. Bovendien leren ze door het spelen hoe ze moeten omgaan met teleurstellingen en winnen. Om ze optimaal met andere kinderen te laten spelen kun je er ook voor kiezen om je kind naar een kinderopvang te brengen. Elke kinderopvang heeft zijn eigen pedagogische benadering. Dit is belangrijk om rekening mee te houden. Een voorbeeld van een pedagogische benadering is Reggio Emilia. Om deze benadering te kunnen geven is het aan te bevelen om een cursus te volgen hierin. Aanbieders hiervan zijn bijvoorbeeld Kameleon100

 

Wat zijn 10 activiteiten voor 5 jarigen?

 

  1. Maak een papieren vliegtuig en gooi het in de lucht.
  2. Neem een ??bad en spetter rond.
  3. Beschilder een potje en maak er bloemetjes in.
  4. Doe eens een dansje in je pyjama.
  5. Ga naar buiten en zoek alle verschillende soorten bladeren die je kunt vinden.
  6. Maak cupcakes of koekjes met je favoriete smaaktopping erop.
  7. Schommel op de schommel of glij van de glijbaan in het park.

8 Race elkaar door het huis of in de tuin (let wel op dat je niet te hard gaat!)

9 Verstop iets wat lekker ruikt en laat je vriendjes of broertjes/zusjes het gaan zoeken!

10 Ga naar een dierenpark en kijk naar al die leuke dieren!

Speciale activiteiten

  1. Vormen zoeken

 

Pak een aantal voorwerpen (bijvoorbeeld blokken, tandenborstels, lepels, etc.) en laat je peuter op zoek gaan naar voorwerpen met een bepaalde vorm. Je kunt ook verschillende vormen uitsnijden van papier of karton en deze verstoppen in de kamer. Laat je peuter de vormen vinden en noemen.

 

  1. Schattenjacht

 

Verstop een aantal schatten in de kamer of in de tuin (bijvoorbeeld snoepjes of pennen, etc.) en laat je peuter op zoek gaan. Wie vindt het meeste?

Conclusie

 

Het is belangrijk om te weten wat leuke activiteiten zijn voor kinderen onder de 5, want op die manier kunnen ze zich optimaal ontwikkelen. Blijf dus gerust experimenteren met deze 10 leuke activiteiten en laat je kinderen genieten!