Het is voor ouders verschrikkelijk wanneer er opeens op het laatste moment een oppas geregeld moet worden. Het is namelijk ook best lastig om nog even een oppas te regelen. Moet jij echt weg, maar kunnen de kinderen niet mee? Dan kan je hieronder een aantal tips vinden voor het regelen van een last minute oppas. Lees dus snel verder voor meer informatie. 

Schakel familie in

Wanneer je op het laatste moment nog een oppas nodig hebt, kunnen familieleden vaak bijspringen. In de meeste families is het geen probleem om even op te passen op de kinderen. De voorwaarde is dan natuurlijk wel dat de familie in de buurt woont. Als het familielid dat wil oppassen aan de andere kant van Nederland woont, heb je er zelf ook niet veel aan. Het fijne aan deze manier van oppassen is dat de kinderen het familielid al helemaal kennen en zich waarschijnlijk niet ongemakkelijk voelen. 

Schakel oppas in 

Soms komt het ook voor dat er niemand in de familie is die zou kunnen oppassen. Om meer zekerheid te hebben, kan je ervoor kiezen om een flexibele oppas in te schakelen. De flexibele oppas kan jij altijd inschakelen als er opgepast moet worden op de kinderen. Jij hoeft de kinderen ook niet naar de oppas te brengen, omdat de oppas naar jouw huis toekomt. Zo hoeven de kinderen in ieder geval niet te wennen aan een andere omgeving. Kies wel voor een oppas die goed is in oppaswerk

Schakel vrienden in 

Het kan zomaar voorkomen dat je maar geen oppas kan vinden die goed past binnen het gezin. Dat is natuurlijk hartstikke jammer en dat betekent dat je naar een andere manier moet zoeken. Wellicht zijn er vrienden in de omgeving die jou kunnen helpen. Het is dan wel belangrijk dat de vrienden tijd hebben om op te passen. Neem dus zo snel mogelijk contact op met vrienden zodat zij er in ieder geval op voorbereid zijn. Vergeet niet om alles goed te bespreken en afspraken te maken voor het oppassen. Zo weet de vriend of vriendin precies wat er moet gebeuren.

Schakel buren in

De laatste manier om een last minute oppas te regelen, is door aan te kloppen bij de buren. De meeste mensen hebben een goede band met de buren. Het voordeel van de buren als oppas is dat de buren niet ver hoeven te reizen. Je kan dan met de buren afspreken of de kinderen naar de buren gaan of dat de buren komen oppassen in jouw huis. Het is natuurlijk niet vanzelfsprekend dat de buren willen oppassen. Dit hangt volledig af van de band tussen jou en de buren.